NatureGrass®

Nyt emballagedesign til DSV Frø til de miljøbevidste haveejere

Vi spørger: Skal produktemballage absolut være gabende kedeligt? Og hvorfor ikke bruge græs i stedet for pap? Når man nu kan?

Emballagedesign er en disciplin helt for sig selv. Der er meget at tænke over – meget mere end bare en flad PDF smurt til med billeder og tekst. Der er den praktiske brugssituation, der er bukning og falsning, der er materialevalg, der er lovmæssige krav til teksten og meget andet. Men slutresultatet er arbejdet værd, for der er en vis glæde i at stå med et fysisk produkt i hånden, som man selv har designet og nu kan se på hylderne ude i butikkerne.

Blomster, bier og små kaniner

DSV Frø markedsfører en serie af frøblandinger til haveejere og til hobbylandmanden med særligt omtanke for miljøet og økosystemet. Enhver, der ønsker at etablere arealer med større biodiversitet og gode muligheder for vildt og insekter til at boltre sig, vil elske disse blandinger. Der er f.eks. vildtblanding, der giver harer og småvildt gode gemmesteder, og der er bi-blanding, der er mikset så der vil være et blomsterflor sommeren igennem til glæde for bier og andre bestøvende insekter. Der er også en blanding med mikrokløver, som vil give plænen nyt liv og være med til at binde kvælstof og CO2 i jorden – til gavn for plænens sundhed og for grundvandet, og til ugunst for mos. 

naturegrass02

Nej tak til r..kedeligt emballagedesign

Så der er tale om en serie af grønne og økologiske produkter, der skal stå distancen i den hårde konkurrence i forbrugernes bevidsthed. Derfor har vi designet emballagen, så den signalerer økologi og slår kontra på det konservative og ensartede produktdesign, man ofte ser.

Designet er præget af en løs, håndtegnet stil, og i produktteksterne har vi givet den lidt mere gas, end man normalt ville turde gøre. Produkterne skulle dermed gerne appellere til dem, der tør tænke lidt anderledes, måske også lidt større.

Selve æskerne er heller ikke helt normale. De er nemlig ikke fremstillet af almindeligt pap – NatureGrass® emballagen er et miljøvenligt materiale med omtanke for naturen. Materialet er lavet af 40 % græsfiber i en energibesparende proces. I produktionen af græsfibermaterialet er der brugt mindre end 2 liter vand pr. ton (sammenlignet med ca. 100 m3 vand til at fremstille 1 ton almindelig papirproduktion) - desuden er det helt fri for kemikalier.

Du kan se hele produktsortimentet på NatureGrass.dk.  

naturegrass logo

 

Relaterede posts