Cykelsport på konkurrenceplan og forfatteri på Cypern

Vi laver altså andet end at gøre vores kunder rigere…

Cykelsport på konkurrenceplan og forfatteri på Cypern

Peter Lindström, vores partner og webekspert, dyrker gerne sport, så længe det er noget, hvor man enten har madpakke med eller oplever mindst én rigelig frokost imens. Han har desuden en forkærlighed for tweed og ses derfor ofte i London i maj til det årlige Tweed Run, en forårsklassiker af et cykelløb med indlagt frokost, teselskab og efterfølgende bal. Her er påklædningen fri, så længe det er tweed, og der gives priser for Most Dapper Chap og Best Beard (Men’s) og Best Beard (Ladies).

Stærkt udlæg med dobbelt G&T

Om resultatet af løbet siger Peter: ”Det er en hård rute, men det er jo ens for alle. Vi lægger ud med en brostens-pavée, hvor man kan risikere at spilde sin gin & tonic, og i år var den ekstra hård, for dommerne havde lagt ud med en dobbelt og en lille servering med laks og sour cream. Heldigvis havde jeg forberedt mig hjemmefra, så jeg lagde mig godt i hovedfeltet lige der. Så kommer der en lang passage med en frokost i det grønne, og her skal man være i skarp træning og have ikke bare gode ben, men også elastik i tweedbukselinningen, og der var jeg ok tilfreds og tænkte, nu må vi se.”

Sprinten forpurret af champagne

Sprinten forpurret af champagne

Om sprinten frem til målstregen og det afsluttende bal fortæller han: ”Jeg var presset på det tidspunkt, og så kommer de med champagnen på det helt forkerte tidspunkt, og jeg må falde tilbage, ikke bare i feltet, men helt ned i græsset. Og lige der måtte jeg stå af for at smøre voks i mit Franz Ferdinand-skæg, fordi spidserne var blevet våde af min Regent’s Punch. Men sådan kan det gå. Det er jo ens for alle, og sådan er cykelsport. God save the Queen.”

Hård træning året rundt

Vi spørger ham om hans målsætning for næste års Tweed Run: ”Altså, ruten er jo ens for alle, men jeg skal nok fokusere lidt mere på frokost-delen i min træningsindsats hen over året. Nu må vi se. Jeg tager en dag ad gangen og håber det bedste.”Peter afslører, at han allerede nu er gået i træning og har bestilt helt nye manchetknapper støbt af bronze fra Nelsons kanoner på Trafalgar Square.

Litterære studier blandt cyprioter og commanderiæ

Litterære studier blandt cyprioter og commanderiæ

Bogresearch på Cypern

Bogresearch på Cypern

Vores tekstforfatter Morten Leth Jacobsen er så begejstret for at skrive, at han gør det døgnet rundt. I det mindste gør han det også, når han er i civil, for så er han identisk med den skønlitterære forfatter Morten Leth Jacobsen, som til dato har fået udgivet fem romaner og har modtaget Kunstfondens treårige arbejdsstipendium for nogle år siden.

Nyligt modtog han et rejselegat (plus endnu et arbejdslegat) fra Statens Kunstfond og drog derefter på researchrejse til Cypern. Han er nemlig i færd med at skrive en stort anlagt historisk roman, hvoraf en hel del foregår på Cypern i 1700-tallet. Og derfor har han jernet rundt i terrænet på øen og besøgt klostre, museer, biblioteker, steder, vinmarker, bjerglandsbyer, vinmarker, vinhuse og flere vinmarker.
Farvel til den kognitive topik. Goddag til den lokale vin

Farvel til den kognitive topik. Goddag til den lokale vin

Om oplevelsen på Cypern siger han: ”Research i forbindelse med romanskrivning er ellers noget, jeg skyr som pesten, fordi det intervenerer med den rene, kreative proces med sin insisteren på en ikke-heuristisk og langt mere kognitiv topik. Jeg havde nær sagt, at eksemplets generaliserende funktion tvinger mig bort fra de formfokuserede til de indholdsfokuserede facetter i mit œuvre.

Men i visse tilfælde kan det være uomgængeligt med researchrejser til varme, eksotiske steder med en høj forekomst af lokalt produceret vin. I så fald bøjer jeg mig og giver afkald på mine ubøjelige principper som skabende kunstner.”

Den nye roman forventes at komme ud til næste år og er bind 1 i en stort anlagt trilogi.

 

 

Relaterede posts